BSO Tarieven 2024

Tarieven BSO

Tarieven BSO
Uurtarief NSO (altijd tot 18:30)€9,00
Uurtarief VSO (altijd 1,5uur) bij afname NSO €9,00
Uurtarief VSO (altijd 1,5 uur) zonder afname NSO€9,50
Uurtje factuurtje, extra uren of dagen€15,00 per uur
Extra VSO€22,50 per VSO
Extra NSO bij school met continurooster €67,50 (4,5 uur) per NSO
Extra NSO bij school zonder continurooster €52,50 (3,5 uur) per NSO
TSO€3,50 per TSO
Tarieven VSO & TSO op basis van 40 weken per jaar
Aantal dagenUur per maandTarief per maand
Afname per dagPrijs 1 dag per week
VSO1,5 uur per keer6€54
TSO1 uur per keer4€14
Vakantiedag 8:00-18:0010 uur per dag€90 per dag
Tarieven NSO excl. studie- en vakantiedagen. Uurtarief €9 op basis van 40 weken per jaar. Uren en tarief per maand afgerond op hele uren/Euro's.
Aantal dagenUur per maandTarief per maand
1 dag*12€108
2 dagen*23€207
3 dagen*35€315
4 dagen*47€423
Lange NSO (woensdag) 6,5 uur22€198
5 dagen68€612
* m.u,v. woensdag. Woensdag is een lange NSO.

Voor 2024 bieden we onze dagdelen met een scherp uurtarief aan. De maximale vergoeding vanuit de overheid in 2024 is €9,12. Onze prijzen stijgen altijd mee met de overheid en aan het einde van het jaar maken we de nieuwe tarieven bekend. U betaalt 51 weken opvang in 12 maandelijkse termijnen (tussen Kerst en Oud & Nieuw zijn we gesloten). Bij beëindiging van het contract kan het nodig zijn om een herberekening uit te voeren i.v.m. betaling verdeeld over 12 maanden. 

Heeft je kind een continurooster waardoor je meer uren moet afnemen? Dan kunnen we samen vrijblijvend kijken naar een pakket en uitrekenen wat dat je zou kosten. We bieden ook opvang aan op studiedagen. Je kunt dan kiezen voor een all-in pakket Studiedagen of voor 5 studiedagen. 

Het uurtarief is inclusief: 

  • Brengen en ophalen van en naar school. Vraag welke scholen wij kunnen halen en brengen. 
  • Alle uitjes zijn in de prijs inbegrepen (pretparken, musea, etc.) 
  • Broodmaaltijd(en) met gezonde producten zoals volkorenbrood tijdens NSO, studie- en vakantiedagen. 
  • Vers fruit en tussendoortjes. 
  • Grote gymzaal ingericht met allerlei sport- en spelmaterialen voor dagelijks spelen. 

Tussenschoolse opvang (TSO)

Wij bieden tussenschoolse opvang voor kinderen van OBS Digitalis op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.  

De kosten voor tussenschoolse opvang zijn gebaseerd op 40 schoolweken per jaar. We leggen in het contract samen vast op welke dagen je kind naar de tussenschoolse opvang komt. 

Kosten in verband met ophalen buiten uw contracttijden

Soms gebeurt het dat je je kind niet kunt ophalen vóór de afgesproken eindtijd die in je contract staat. Als je je kind later ophaalt dan de afgesproken eindtijd, moeten we daar helaas kosten voor rekenen. Deze kosten zijn €28,- per uur of gedeelte van een uur. Ben je dus een kwartier te laat, dan betaal je €28,-. We raden je daarom aan om een back-up te regelen voor als je een keer te laat bent. Met het formulier “Ophalen door derden” kun je aangeven wie bevoegd is om je kind bij Zonnepret op te halen. 

Toeslagen

De overheid draagt bij aan de kosten die je maakt voor kinderopvang. Om kinderopvangtoeslag aan te vragen, kun je terecht op de website van de belastingdienst. Zie hier meer informatie 

Ruilen van dagen

Wij hebben een “ruilbeleid” waarmee we proberen ouders tegemoet te komen wanneer er een keer een lastige situatie is en een ouder een beroep op ons doet. Dit beleid is er om af en toe gebruik van te maken. Houd er dus rekening mee dat je niet structureel kunt ruilen. We kunnen ook alleen ruilen als er genoeg plek is (dus wanneer de kind-leidster ratio dit toelaat) en als je dit twee weken van tevoren bekend maakt. De kosten voor het ruilen zijn €3,- per keer, met een maximum van 5 ruilverzoeken per kind, per jaar. Let op: ruilen kan alleen vooraf en is niet hetzelfde als vergoeden van gemiste dagen. Dagen dat je kind thuisblijft of met vakantie gaat kunnen niet worden vergoed of op een later moment worden ingezet. 

Afname extra opvang

Onder bepaalde voorwaarden kun je extra kinderopvang afnemen. Deze voorwaarden zijn: 

  • Je geeft minimaal een week van tevoren via het ouderportaal KOVNET aan op welke dagen je extra opvang wilt. We beoordelen je verzoek en wanneer er genoeg plek is op de betreffende dag, krijg je per email een goedkeuring van je verzoek (of een afwijzing indien er niet genoeg plek is). Of er voldoende plek is, bepalen we aan de hand van de kind-leidster ratio.
  • Extra opvang kan alleen worden afgenomen per opvangsoort (hele-voorschoolse of hele-naschoolse). Het aanvragen van een half uur of enkele uren op een dag, kan niet. Voor de extra opvang betaal je het “uurtje-factuurtje”-tarief. Dit bedrag wordt dan bij je eerstvolgende factuur in rekening gebracht (elke maand op de 12e . Voor extra uren afgenomen in december, wordt eind december een extra factuur verstuurd). 

Opzegtermijn

De opzegtermijn voor een contract is een maand vanaf het moment van opzegging.

Wij hebben nog enkele plekken beschikbaar