Ewa

Graag wil ik van de gelegenheid gebruik maken om mijzelf aan jullie allen voor te stellen.
Mijn naam is Ewa Molecka. Ik ben een trotse moeder van een tweeling van 4 jaar: Sacha en Thijs. Geboren en getogen in Polen, en sinds 2003 samen met mijn partner woonachtig in Bussum.

In juni 2003 heb ik de opleiding wetenschappelijk onderwijs in richting pedagogische wetenschappen (opvoedkunde) met mastergraad afgerond. Tijdens deze 5 jarige studie heb ik verschillende stages gelopen en veel ervaring opgedaan in het werken met kinderen (ook wezen, gehandicapten, autistische en moeilijk opvoedbare kinderen). Op dit moment ben ik al jaren werkzaam in de kinderopvang en vanaf juli 2016 bij Kinderopvang Zonnepret als de leidinggevende.

Mijn visie als pedagoog is dat elk kind uniek is. Het heeft zijn eigen karakter, een eigen willetje, wensen en behoeften. Elk kind of jongere heeft weer een andere benaderingswijze nodig. Er bestaat dus geen standaardpakket met oplossingen wanneer er zich problemen voordoen. Vertrekpunt voor mij is het gedrag van het kind proberen te begrijpen vanuit zijn of haar ontwikkelingsbehoeften. Vervolgens versterk ik vanuit een positieve en oplossingsgerichte benadering de kwaliteiten van het kind. Ik focus daarbij op het realiseren van succeservaringen. Ik richt mij op het perspectief en de mogelijkheden van het kind. Niet het probleem, maar de oplossing. Het recht van het kind op respect, eigenwaarde en een veilig opgroeiklimaat zijn aspecten waar ik veel waarde aan hecht.

Wanneer ik mét mensen, vóór mensen en tussen mensen werk haal ik de meeste voldoening uit mijn werkzaamheden en komen mijn kwaliteiten het beste tot hun recht. Een uitgangspunt dat ik in mijn handelen centraal stel is: “Kies voor een manier van omgang waarvan je zou willen dat anderen ook met jou omgaan”.
Naast werken heb ik ook nog andere hobby’s en dat zijn natuurlijk mijn eigen kinderen. Ik houd ervan om leuke dingen met mijn kinderen en mijn gezin te ondernemen. Deze momenten met de kinderen zijn voor mij heel dierbaar, want voor de kinderen, je aller kostbaarste bezit, dáár doe je het toch allemaal voor!

Mocht je nog vragen, ideeën hebben of wil je eens van gedachten wisselen, ik hoor het graag!
Tot ziens bij Kinderopvang Zonnepret!

Met vriendelijke groet,
Ewa Molecka

Departments: Leidinggevende
Positions: Leidinggevende