Oudercomissie

Oudercomissie

In de Wet Kinderopvang is het adviesrecht van ouders geregeld vanuit het idee dat de ouders inspraak moeten hebben op een aantal fundamentele punten die voor ouders en kinderen van belang zijn. Kinderopvang Zonnepret heeft de samenwerking met ouders hoog in het vaandel staan en staat volledig achter deze samenwerking.  Iedere ouder waarvan het kind op het kinderdagverblijf zit kan zich voor de commissie kandidaat stellen.

Bij Kinderopvang Zonnepret hebben we een ideeënbox staan op alle locaties. Hier kunnen ouders hun tips en tops in gooien. Deze worden  besproken in de oudercommissie en weer teruggekoppeld in de nieuwsbrief. Indien u meer behoefte heeft aan persoonlijk contact, kunt u altijd een afspraak met de leiding maken.

Even voorstellen

Penningmeester
Ik ben Wendy, 30 jaar. Wij zijn een gezin van 4, papa mama en 2 kids. Beide kinderen gaan naar Kinderdagverblijf Zonnepret. Zij hebben het hier erg naar hun zin en komen altijd blij weer thuis. Ik vind het belangrijk dat ik daar een bijdrage aan kan leveren door met andere ouders te brainstormen over wat er anders of beter kan maar vooral ook wat er goed gaat. Alles wat ze in hun eerste vier jaar van hun leven leren en meekrijgen vormt toch hun basis.
Ik ben naast moeder ook psycholoog en heb een eigen bedrijf waar ik mensen help met rijangst.
 
 
20160825_055732
Secretaris
Mijn naam is Shamim, moeder van een vierjarige jongen. Mijn zoon gaat met volle plezier vier dagen naar de BSO van Zonnepret. Hij vindt het erg leuk om daar met  vriendinnetjes en vriendjes te spelen.
Als moeder vind ik dat ieder kind bijzonder en wijs is. Het is dus onze taak als ouders de juiste zorg, liefde en aandacht aan de kinderen te geven. Dit is nodig voor de verdere ontwikkeling. 
Daarom heb ik me als lid van de oudercommissie opgegeven omdat ik het belangrijk vind om bij de ontwikkeling van kinderen (die opgevangen worden door zonnepret) betrokken te zijn. Daarnaast denk ik graag mee over het beleid van zonnepret. 
Ik ben geëerd om mijn bijdrage aan de team van zonnepret te leveren.

Voorzitter
Mijn naam is Johnathan Donkel, dertig jaar en vader van Quilyshia. Ik ben getrouwd met Franciska Donkel-Jansen . Op 30 januari 2017 ben ik verkozen tot voorzitter van de oudercommissie Kinderopvang Zonnepret. Ik heb mij voor deze functie beschikbaar gesteld vanwege meerdere redenen die ik persoonlijk belangrijk vind.

Het kind komt op de eerste plaats. Deze dient zich in een veilige, fijne omgeving te kunnen ontwikkelen waar iedereen vertrouwd is met elkaar en waar goede zorg vooropgesteld wordt. Om dit te bewerkstelligen moet er ook een toeziend oog zijn op de medewerkers van Zonnepret. Dit natuurlijk niet omdat er twijfel zou bestaan opdat zij hun vak niet verstaan, maar wel om de wensen van ouders een stem te geven naar de medewerkers toe.

In mijn optiek bestaan slechte ideeën niet. Heeft u een idee of een voorstel waarvan u graag wilt dat er naar gekeken wordt?
Schroom niet. Ik ben altijd in de gelegenheid een gesprek aan te gaan en uw ideeën aan te horen. In dit gesprek zal ik eerlijk en oprecht mijn mening uiten en u direct vertellen wat de volgende stappen zullen zijn.

Ik zou graag willen dat wij, de ouders/verzorgers, de O.C. en het team van Zonnepret, samen een front zullen vormen en dezelfde visie zullen dragen op het welzijn van onze kinderen.

Graag spreek ik u voor een dieper gesprek en verdere kennismaking.

Lid oudercommissie
Mijn naam is Bianca Smits-Somers en ik ben de moeder  van Emma.  Ik werk als praktijkmanager/preventieassistente in een tandartspraktijk in Almere. Sinds dit schooljaar zit Emma bij de BSO en zij heeft het erg naar haar zin en dit wil ik heel graag zo houden. Vandaar dat ik me heb aangemeld voor de oudercommissie om zo de opvang nog beter en leuker te maken dan hij nu al is…. Op maandag, donderdag en vrijdag is Emma bij de BSO, spreek me gerust aan als je me ziet of stuur een berichtje naar de OC voor zaken die je graag besproken wilt hebben.

 
Groetjes Bianca

Lid oudercommissie
Mijn naam is Maya Sanijs, moeder van Hazel 1 jaar. Mijn dochter gaat met heel veel plezier naar de KDV.
Als lid van de oudercommissie hoop ik een postieve bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van de KDV