BSO Buiten spelen

Buiten spelen

Kinderen hebben de drang dingen te ontdekken en daarmee hun wereld te vergroten. Buitenspelen is niet alleen goed voor de motorische, maar ook voor de mentale en sociale ontwikkeling. Afstanden inschatten, eigen grenzen bepalen bij hoe hoog het in een boom wil klimmen of de balans zoeken bij het lopen over muurtjes; het zijn basisvaardigheden die het hele leven van pas kunnen komen. Daarnaast ervaren de kinderen de seizoenen: is er regen, sneeuw of een warme zon, zien ze de verschillen tussen bomen in de zomer en in de winter, ruiken ze de geur van diverse bloemen.

Het belangrijkste is dat de meeste kinderen buitenspelen heerlijk vinden. Ze kunnen naar hartenlust rennen, schreeuwen, fietsen, klimmen, etc. Daarom vinden wij het buitenspelen bij het dagelijks programma hoort en niet alleen gekoppeld moet worden aan mooi weer.

Daarnaast brengen vooral oudere kinderen tegenwoordig veel tijd binnen door achter de computer en de televisie. Hierdoor kampen er steeds meer kinderen in Nederland met overgewicht. Buiten bewegen is belangrijk voor een goede gezondheid. De buitenruimte bij Zonnepret is afgestemd op alle leeftijdsgroepen. De kinderen kunnen samen buiten spelen of zich daar even terugtrekken. Dit alles gebeurt in aanwezigheid van een pedagogisch medewerker.

buiten1.png

bsoskatebaan.png

Wij hebben nog enkele plekken beschikbaar